Effectief Lezen

Op de basisschool heb je leesvaardigheden aangeleerd die voor die leeftijd voldoende waren. Hoewel je dagelijks moet lezen heb je in al die jaren geen nieuwe technieken aangeleerd.  Met als resultaat dat je teksten woord voor woord leest, deze woorden uitspreekt in je hoofd tijdens het lezen en je eigenlijk niet effectief leest.

Je kunt zo veel meer!

Test hier je eigen leessnelheid.


Lezen in woordgroepen

Dit zijn de oogfixaties van een lezer voor en na een Pro Read® training.

Aan het begin (rode rondjes) met 275 wpm aan het einde (groene rondjes) met 765 wpm.

Hoe kun jij snel en effectief leren lezen van een beeldscherm?

Niet door diagonaal te lezen of je teksten aan te wijzen met je vinger. Dat is allang achterhaald door nieuwe inzichten. Je moet vaardigheden aanleren waardoor je meer kunt zien tijdens één oogfixatie. Leer je hersenen anders te gebruiken tijdens het lezen (dat is in elk geval nodig als je veel vanaf een computer moet lezen). Je kunt leren je ogen te ontspannen tijdens het lezen waardoor je langer achter elkaar informatie kunt opnemen. Onze training is ook geschikt voor dyslecten.

Leer nieuwe leestechnieken

UITLEGGEN om anders te lezen kunnen we in een paar uur. Vaardigheden AANLEREN om anders te lezen kost tijd. Een klassikale les van 1 dag gevolgd door 4 weken online e-coaching is het minimum. Volg je ons 2 daagse programma dan heb je nog meer tijd om te oefenen en leren we je ook nog snel en effectief te werken. Tijdens de training ben je 80% van de tijd bezig om de nieuwe vaardigheden te oefenen en toe te passen. Oude leesgewoonten worden afgeleerd en dynamische leestechnieken aangeleerd om de leesvaardigheid te verbeteren.

Nieuw – Online training met docent

Geen tijd of geen zin om in de klas te zitten? Dan is onze online training snel en effectief beeldschermlezen ideaal voor jou. Bij deze training leer je de vaardigheden, maak je de testen en oefeningen online. Je maakt de oefeningen op de momenten dat het jou uitkomt. Dit kan 24/7 vanaf iedere plek met internet aansluiting. Met video filmpjes en korte teksten leer je de theorie. Uniek bij deze training is dat er een ervaren docent met je meekijkt. De docent beoordeelt je resultaten, geeft feedback en aanwijzingen. Heeft persoonlijke aandacht voor je en je kunt direct met hem communiceren. De training bestaat uit 10 tot 12 lesuren, begint op de eerste dag van de maand en eindigt op de laatste dag van dezelfde maand. Deze training is aantrekkelijk geprijsd (studenten en scholieren krijgen korting).

Wetenschappelijk onderzoek

Onze organisatie bestaat sinds 1967 en heeft in deze jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van lezen, informatie opnemen en effectief werken.

Ons internationale team bestaat uit wetenschappers, onderwijskundigen, analisten, programmeurs en ervaren docenten. We werken samen met universiteiten in binnen- en buitenland.

Ons programma is wetenschappelijk onderbouwd.

Analyses tonen aan dat de Pro Read® trainingen een verbetering van de leesvaardigheden aanleren die meetbaar, aanzienlijk en permanent zijn.

Succes gegarandeerd

Wij garanderen een verbetering van je leesvaardigheid als je onze klassikale training volgt en de voorgeschreven oefeningen op de goede manier uitvoert. Als je effectieve leessnelheid na afloop van de training niet is verbeterd ontvang je 100% van het betaalde cursusgeld terug.

Effectieve leessnelheid

Voor, tijdens en na de training wordt de effectieve leessnelheid gemeten door middel van testen die door de Universiteit van Utrecht zijn ontwikkeld.

Klik hier voor een overzicht van het programma.

Klik hier om je aan te melden voor deze training

Comments are closed.