Slim Werken

Time management is eigenlijk een verwarrend begrip. Tijd is namelijk niet te managen; tijd is niet te stoppen of te vertragen, maar gaat gewoon door.

Je eigen gedrag, je beleving en soms je directe omgeving zijn te beïnvloeden. Daarbij gaat het om keuzes maken.

Na deze training ziet je werkdag er een stuk prettiger uit.

Tijd-is-geld

Werken en plannen

Je leert inzicht te krijgen in je huidige manier van werken en plannen. Je leert om te gaan met de dagelijkse informatie overload en werkdruk. Je leert prioriteiten te stellen, een realistische planning te maken en deadlines te bewaken. Uiteraard vergeten we niet om je te leren om tijd voor jezelf in te plannen.

E-mail

Je leert op een effectieve manier e-mail te beheren. We leren je een goede strategie om e-mails af te handelen en hoe je een overvolle e-mail box kunt voorkomen. Je leert e-mail protocollen waardoor de e-mail communicatie verbetert.

Leer intelligenter en niet harder

Bij dit onderdeel leren we je verschillende geheugentechnieken. Deze technieken kun je gebruiken tijdens je studie. Hiermee haal je meer rendement uit je studie en kost studeren minder tijd. De technieken kunnen ook goed gebruikt worden ter voorbereiding op een vergadering of presentatie. In dit onderdeel wordt ook aandacht besteed aan het mindmappen.

Leer stress herkennen

Af en toe een beetje stress is niet erg. Langdurige stress kan echter psychische en fysieke klachten veroorzaken. We leren je stress te herkennen, waardoor wordt het veroorzaakt, hoe kun je er op dit moment mee om gaan en wat kun je doen om het in de toekomst te voorkomen.

Mindmappen

Door het maken van een mindmap kunnen de hersenen gemakkelijker verbindingen maken. Een mindmap kan gebruikt worden om samenvattingen te maken voor een studie, om een presentatie voor te bereiken, om overzicht te krijgen in je werkzaamheden, om structuur te geven aan een project etc.

Deze training wordt alleen aangeboden als een in-company training. Het programma voor deze training wordt samengesteld in overleg met de opdrachtgever.

Comments are closed.