Combitraining Snel en Effectief Lezen en Werken

Unieke combinatie van vaardigheden om snel en effectief te leren lezen en werken.

Na deze 2 daagse training ziet je dag er gegarandeerd anders uit.

Informatie wordt opgenomen in minder tijd. De agenda heb je onder controle. Afleidingen komen niet meer voor. De inbox van je e-mail loopt niet meer over. E- mails worden gemakkelijker teruggevonden.

Je kunt zo veel meer!

Test hier je eigen leessnelheid.


Lezen in woordgroepen

Dit zijn de oogfixaties van een lezer voor en na een Pro Read® training.

Aan het begin (rode rondjes) met 275 wpm aan het einde (groene rondjes) met 765 wpm.

Leer snel en effectief te lezen?

Niet door diagonaal te lezen of je teksten aan te wijzen met je vinger. Dat is allang achterhaald door nieuwe inzichten. Je moet vaardigheden aanleren waardoor je meer kunt zien tijdens één oogfixatie. Leer je hersenen anders te gebruiken tijdens het lezen (dat is in elk geval nodig als je veel vanaf een computer moet lezen). Je kunt leren je ogen te ontspannen tijdens het lezen waardoor je langer achter elkaar informatie kunt opnemen. Onze training is ook geschikt voor dyslecten.

Werken en plannen

Je leert inzicht te krijgen in je huidige manier van werken en plannen. Je leert om te gaan met de dagelijkse informatie overload en werkdruk. Je leert prioriteiten te stellen, een realistische planning te maken en deadlines te bewaken. Uiteraard vergeten we niet om je te leren om tijd voor jezelf in te plannen.

Leer nieuwe leestechnieken

UITLEGGEN om anders te lezen kunnen we in een paar uur. Vaardigheden AANLEREN om anders te lezen kost tijd. Een klassikale les van 1 dag gevolgd door 4 weken online e-coaching is het minimum. Volg je ons 2 daagse programma dan heb je nog meer tijd om te oefenen en leren we je ook nog snel en effectief te werken. Tijdens de training ben je 80% van de tijd bezig om de nieuwe vaardigheden te oefenen en toe te passen. Oude leesgewoonten worden afgeleerd en dynamische leestechnieken aangeleerd om de leesvaardigheid te verbeteren.

E-mail

Je leert op een effectieve manier e-mail te beheren. We leren je een goede strategie om e-mails af te handelen en hoe je een overvolle e-mail box kunt voorkomen. Je leert e-mail protocollen waardoor de e-mail communicatie verbetert.

Wetenschappelijk onderzoek

Onze organisatie bestaat sinds 1967 en heeft in deze jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van lezen, informatie opnemen en effectief werken. Ons internationale team bestaat uit wetenschappers, onderwijskundigen, analisten, programmeurs en ervaren docenten. We werken samen met universiteiten in binnen- en buitenland. Ons programma is wetenschappelijk onderbouwd. Analyses tonen aan dat de Pro Read® trainingen een verbetering van de leesvaardigheden aanleren die meetbaar, aanzienlijk en permanent zijn.

Leer stress herkennen

Af en toe een beetje stress is niet erg. Langdurige stress kan echter psychische en fysieke klachten veroorzaken. We leren je stress te herkennen, waardoor wordt het veroorzaakt, hoe kun je er op dit moment mee om gaan en wat kun je doen om het in de toekomst te voorkomen.

Succes gegarandeerd

Wij garanderen een verbetering van je leesvaardigheid als je onze klassikale training volgt en de voorgeschreven oefeningen op de goede manier uitvoert. Als je effectieve leessnelheid na afloop van de training niet is verbeterd ontvang je 100% van het betaalde cursusgeld terug.

Leer intelligenter en niet harder

Bij dit onderdeel leren we je verschillende geheugentechnieken. Deze technieken kun je gebruiken tijdens je studie. Hiermee haal je meer rendement uit je studie en kost studeren minder tijd. De technieken kunnen ook goed gebruikt worden ter voorbereiding op een vergadering of presentatie.

Effectieve leessnelheid

Voor, tijdens en na de training wordt de effectieve leessnelheid gemeten door middel van testen die door de Universiteit van Utrecht zijn ontwikkeld.

Mindmappen

Door het maken van een mindmap kunnen de hersenen gemakkelijker verbindingen maken. Een mindmap kan gebruikt worden om samenvattingen te maken voor een studie, om een presentatie voor te bereiken, om overzicht te krijgen in je werkzaamheden, om structuur te geven aan een project etc.

De onderwerpen kunnen ook als 2 afzonderlijke trainingen gevolgd worden. Een 1-daagse training Snel en Effectief (Beeldscherm) Lezen of een 1-daagse training Slim en Effectief Werken.

Comments are closed.